به گزارش روابط عمومی هلدینگ کوثر صبا، مهدی قندهاری مدیرعامل این هلدینگ در گفتگو با نبض بازار اعلام کرد که خروج صافولا از ایران تأثیر منفی بر بازار روغن و صنایع غذایی نخواهد داشت. وی با اشاره به اینکه سهام صافولا توسط شرکتی خریداری شده که در زنجیره ارزش صنعت روغن فعال است، تأکید کرد: این شرکت جدید به دلیل آشنایی با تولید، واردات و توزیع روغن، نه تنها اختلالی ایجاد نمیکند بلکه باعث تقویت بازار نیز خواهد شد.
همچنین قندهاری توضیح داد: 70 درصد روغن خام مصرفی کشور از طریق واردات تأمین میشود که عمدتاً بر عهده شرکت بازرگانی دولتی ایران (GTC) است. 30 درصد باقیمانده از طریق تولید داخلی توسط شرکتهای روغنکشی تأمین میشود. در حال حاضر، واردات دانههای روغنی و روغن خام به روال عادی انجام میشود و مشکلی در تأمین روغن کشور وجود ندارد.
قندهاری شایعات درباره کمبود روغن را ناشی از اطلاعات نادرست دانست و گفت: کارخانههای روغنکشی جهت رفع نگرانیهای بازار با تمام ظرفیت در حال تولید انواع روغن می باشند.
مدیرعامل هلدینگ کوثرصبا با اشاره به چالشهای پیشروی صنعت روغن خوراکی گفت: برای استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود، باید تسهیلات ارزی به شرکتهای مختلف روغنکشی اختصاص یابد. همچنین دسترسی به فناوریهای نوین و ایجاد فضای رقابتی میتواند بهرهوری صنعت را افزایش دهد.
وی در ادامه به فعالیتهای هلدینگ کوثر صبا اشاره کرد و گفت: ما دارای دو شرکت بزرگ در حوزه روغنکشی هستیم: شرکت دانههای خوراکی خراسان و کشت و صنعت خاوردشت. این دو شرکت در مجموع 4 درصد از روغن خوراکی و 12 درصد از روغن خام کشور را تولید میکنند. محصولات ما با برندهای “لیفود” و “جهان بانو” در بازار شرق کشور توزیع میشوند.
قندهاری در پایان تأکید کرد: اگرچه در تولید روغن مشکلی پیشبینی نمیشود، اما قیمتگذاری دستوری دولت میتواند بر حاشیه سود شرکتها و سرمایهگذاریهای آینده تأثیر منفی بگذارد. در حال حاضر، دولت بهعنوان تنظیمکننده اصلی بازار، نقش کلیدی در حفظ تعادل و پایداری صنعت روغن دارد.